Citron!

Läste en blogg som skrev om citron, intressant..
Kopiera texter från Mia Åström.
 
 
 
7 anledningar tillvarför man bör dricka varmt/ljummet citron vatten på morgonen VARJE DAG!
 
1. Ökar ditt immunförsvar: Citroner innehåller mycket C-vitamin, vilket är bra för att bekämpa förkylningar. Citron har även mycket kalium, som stimulerar hjärnan och nervfunktion. Kalium hjälper också till att kontrollera blodtrycket
 
2. Balanserar pH värdet. Dricker man citronvatten varje dag kommer det att minska kroppens totala syra. Viss föda försurar kroppen medan annan alkaliniserar den. Det handlar inte om matens pH-värde utan om vilken effekt maten producerar i kroppen. Ett exempel är citron. Citron är sur och har ett lågt pH-värde, men i kroppen har det en alkaliniserande effekt.
 
3. Hjälper till med viktminskning. Det har visat att människor som upprätthåller en mer basisk kost gå ner i vikt snabbare. Man kan tro att citron inte är basiskt för att det är så surt med det höga mineralinnehållet i dessa sura citrusfrukterna gör att de har en basisk effekt i kroppen.
 
4. Underlättar matsmältningen: Citronsaft hjälper till att rensa ur och uppmuntrar levern att producera galla som är en syra som krävs för matsmältningen. Effektiv matsmältning minskar halsbränna och förstoppning.
 
5. Är ett diuretikum: Citroner öka graden av urinering i kroppen, vilket bidrar rena kroppen. Gifter lämnar därför kroppen i en snabbare takt som hjälper till att hålla urinvägarna friska.
 
6. Rensar huden: Den C-vitamin-komponenten bidrar till att minska rynkor och blemmor. Citronvatten rensar gifter från blodet, som hjälper till att hålla huden klar också. Det kan faktiskt appliceras direkt på ärr för att minska deras utseende.
 
7. Fräschare andedräkt: Inte bara detta, men det kan hjälpa till att lindra tand smärta och tandköttsinflammation. Citronsyran kan urholka tandemaljen, så du bör kontrollera detta.
 
8. Lindrar andningsproblem: Varmt citron vatten hjälper att bli av infektioner i luftvägarna och stoppa hosta. Det fungerar som hjälp för personer med astma och allergier också.
 
 
Varför måste det vara ljummet vatten och inte kallt? Kallt vatten ger troligen en chock eller stressfaktor till kroppen. Det tar energi för kroppen att bearbeta kallt vatten vilket gör att ljummet är bättre.
 
Klicka länk här så kommer ni till Mia Åströms blogg.
 
Det tänker jag börjar med också att dricka citron varje dag på morgon, bra immunförsvar när jag har småbarn som går på förskolan men kanske lite försent nu men ska ändå börjar och dricka det ;-).