15 sätt att få mer energi!

Jag som tänker på att många blir lätt trött och har inte energi speciellt under hösten, även motivation försvann så den här är bra tips. 
Det ska jag göra.

 

15 sätt att få mer energi:

Ibland är man bara trött på att vara trött. Dagarna släpar sig fram och särskilt under årets mörkare delar är det svårt att få energi över till annat än att bara jobba, äta och sova.

Men det finns ganska enkla saker alla kan göra för att få igång energi och livsviljan mer och här kommer några tips som du kan använda.

1. Ändra några små saker i din diet. Under vinterhalvåret i Sverige går man gärna i fällan och äter mer sött, fett och kolhydrater – kanske som tröst. Problemet är att man blir ännu tröttare. Om du istället äter mer grönsaker som morötter, broccoli, sallad så kommer du att få en energiboost efter bara några dagar.

2. Ta en tupplur om du kan. Tjugo minuter sömn på eftermiddagen kommer att göra dig piggare resten av eftermiddagen och kvällen.

3. Träna. Pallra dig iväg till gymmet eller tar bara en promenad så kommer du att märka hur pigg och glad du blir.

4. Leta efter och ägna dig åt saker du skrattar åt. Att få skratta gör dig pigg och samtidigt försvinner stressen.

5. Drick mer vatten. Ha alltid ett vattenglas där du jobbar. Vattnet gör att du slipper bli trött av uttorkning.

6. Gör några effektiva andningsövningar. Ta fem minuter flera gånger om dagen och dra tio djupa andetag, håll de inne i tio sekunder och andas sakta ut. Det känns som att alla negativa tankar och tröttheten försvinner ur systemet.

7. Skapa tid för dem du älskar. Att bara jobba hela tiden bränner din energi.

8. Hitta ditt syfte. Det kanske inte går på ett kick men om du gör det du verkligen vill på dagarna behöver du knappast något annat för att få energi.

9. Den där hobbyn du slutade med för länge sedan – kan du ta upp den igen. En hobby ger dig både energi när du håller på med den, men energin spiller också över på allt annat du gör.

10. Utmana dig själv. Att vara uttråkad är samma som att känns sig energilös. Sätt några härliga mål som du kan nå och staka ut vägen dit. Det ger energi.

11. Gå ut. Det spelar ingen roll om det är svinkallt ute. Frisk luft vitaliserar. Det är bevisat.

12. Jobba med dina rädslor. Att vara rädd är väldigt energikrävande. Att vara rädd för att misslyckas, rädd för att förlora något, rädd för att verka dum, rädd för sin egen förmåga – allt kräver enorm energi. Vad är du rädd för? Vilket skulle vara det första steget att bli av med den rädslan?

13. Se till att få den sömn du behöver. Det är olika för olika människor och du vet bäst vad du mår bäst av.

14. Begränsa alkoholintaget. Om alkohol skulle uppfinnas idag skulle det garanterat förbjudas eftersom det skulle betraktas som knark. Njut av ett gott vin, slipa av kanterna med en drink när du känner för det, men kröka inte – det är väldigt destruktivt på alla sätt.

15. Tänk på vad som ger dig energi i ditt liv. Gör en lista och se hur du kan få in de sakerna oftare och mer i ditt liv så snabbt som möjligt.