Citronkyckling med rostade grönsaker
På under 45 minuter tillagar du denna härligt saftiga citronkyckling med ljuvliga rostade grönsaker till. Gott att servera med dijonsenap eller grov skånsk senap. Hembakta kuvertbröd till är ett vinnande koncept på middagsbjudningen.

Bild från ICA recept!
- 4 st kycklingfiléer
- 1 1/2 citron (skal och saft)
- 1/2 dl japansk soja
- 1 kruka hackad färsk timjan
- olja till stekning
- salt och peppar
Ugnsrostade grönsaker
- 5 stora potatisar
- 2 stora morötter
- 1 fänkål
- 1 vitlök
- 1 msk olja
- 1 msk honung
- salt och peppar
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Lägg kycklingen i en skål och blanda ner rivet citronskal, citronsaft, soja och timjan. Rör om, plasta bunken och ställ den åt sidan en stund.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala potatisen och morot, skär dem i grova bitar. Ansa fänkål och skär den i grova strimlor. Dela vitlöken i klyftor och skala dem.
- Lägg alla grönsaker i en långpanna eller ugnsfast form. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar.
- Ställ in mitt i ugnen och stek ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
- Stek kycklingen i het panna ca 8 minuter på varje sida. Kontrollera att köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar.
- Servera de ugnsstekta grönsakerna vid sidan om kycklingen.
För alla
Gör sojafri: byt ut sojan mot ½ dl vatten (för 4 port), salt och örter.
TipsGott att servera med Dijonsenap eller grov skånsk senap.
Gröna tipset: Byt ut kycklingen mot grillade quornbitar.