Söt jul ljusstake i vardagsrum

Publicerat 2011-11-30 12:41:03


Jag fick det för några veckor sen när jag beställde hos Jotex.se och det blev fin när jag tog rött sidenband för annars tycker jag att det såg så tomt ut.

Denna vecka har jag varit hemma för i måndags blev Anton sjuk så jag tog vabba och igår hade förskolan stängt, idag vill jag att Anton ska stannar hemma för igår hade han feber men idag hade han feberfri men ändå känns inte bra att lämna honom till förskolan när han har haft feber igår så han får stannar hemma idag också.
Men imorgon ska han nog till förskolan tror jag men beror på hur han mår.

Men ärligt så känns det skönt att vara hemma också och jag har inte fortfarande hört från försäkringskassan om det finns möjligt sluta tidigare än slutet av december, väntar fortfarande på svar.

Nu tänker jag kolla blocket om det finns nåt sideboard att sälja..
Ni får ha det toppen, write soon..
Hem & inredning // 6 kommentarer
Visst är den bra :-)

Publicerat 2011-11-29 10:31:55

Vardag // 2 kommentarer
Första advent

Publicerat 2011-11-28 11:13:56
Igår hade vi mysigt ändå när Peter och Anton var väldigt förkylda och Anton var lite gnälligt men inte fara, vi gjorde inte nåt särskilt igår förutom vi åt frukost tillsammans med tände ljus när det var så mörkt ute, mysigt tycker jag.
Det blåste rejält och regn igår så vi hade inte vidare lust att gör nåt, Peter och Anton var ju inte riktigt frisk heller, ändå tycker jag att igår var det så mysigt ;-).

Här kommer bilder från igår.


Vardag // 1 kommentarer
Beställt bilder

Publicerat 2011-11-27 06:54:47
Nu har jag beställt 5 bilder med olika storlekar så sen ska jag ha dem till tavla, det kommer bli fin :). Jag beställde en som är stor än andra får jag funderar på var det ska vara, hallen, vardagsrum eller allrum.
Jag vill även gärna hitta nåt bra bild på Peter och Anton, har tyvärr inte nåt nu men jag får försöka ta bild på dem tillsammans :-).
Här kommer bilder som jag har valt

Foto // 7 kommentarer
Är det verkligt jag???

Publicerat 2011-11-25 22:06:37

Det är så svårt att tro och jag känner mig asful nu jämför med den bild men jag har lovat mig själv att jag ska absolut gå tillbaka till min gamla vikt när det är dags.

Det kommer bli svårt för jag älskar choklad och sötsaker men jag måste klarar det för annars är det inte jag om jag inte går ner vikt.

 

Jag vet bara att jag mår bäst om jag är tillbaka till min gamla vikt.


Mode & skönhet // 3 kommentarer
Min finaste pojke

Publicerat 2011-11-25 21:09:02


Min son Anton // 3 kommentarer
Dagens bilder

Publicerat 2011-11-24 11:35:19


Graviditet // 3 kommentarer
Torsdag

Publicerat 2011-11-24 10:45:05
Oj vad vecka har gått alldeles för fort och vi har inte gjort nåt särskilt så det har inte hänt nåt kul men i tisdags var jag på bvc med Anton och allt såg jättebra ut, han fick även spruta.
Men när vi gick in bvc så blev Anton rädd och storgrät, vill inte vara ifrån mig och han höll fast vid mig hela tiden och även besök hos bvc så det var svårt att klä av och vägde honom så jag fick väga tillsammans med honom.

Jag har aldrig sett honom så men han var verkligt rädd, tycker synd om honom.

Denna vecka när jag lämnade honom på förskolan grät han när jag lämnade honom och vi blev förvånade för han brukade annars bara sticka från mig och var så glad att vara på förskolan men inte denna vecka hade han svårt att släppa mig och det gjorde ont i mig att jag tvungen lämnade honom till fröken när han skrek och grät, tror det beror på att han förstår mer nu.

Jag minns så väl när han var nyfödd vill han inte bli buren utan ligga själv och det gick inte alls att bära honom för annars skrek han och rörde väldigt mycket så jag tvungen lade honom på säng så blev han direkt nöjd och nu är det mycket tvärtom :D.

Igår fick jag mail från handläggare försäkringskassan och pratade om graviditetpenning, om att det finns möjlig ändra så jag får sluta tidigare än slutet av december och ja det finns möjligt men jag måste skriva en ny ansökan fast behöver inte arbetsgivares intyg utan bara skriva ner vilka datum jag vill sluta jobba och det måste skicka senaste 30 nov.
De har skickat en blankett till mig och det kommer säker idag så sen får vi se om det hinner att få beslut innan annars får jag stå ut med att jobba fram till slutet av december men jag får hoppas då att sluta innan julafton annars.
Nu måste jag bara varna min arbetsplats att det kan hända att jag redan sluta jobba andra vecka i december, hoppas bara att de kommer förstå mig.

Nää nu ska jag gör i ordningen innan jag åker iväg och jobba.
Ni alla få ha det så bra..
Min son Anton // 1 kommentarer
Det är inte lätt för jag har inte bra fant...

Publicerat 2011-11-23 20:29:12

2011-11-23_20_26 (MMS)

Det är inte lätt för jag har inte bra fantasi men jag gjorde så gott jag kan. :-).


Vardag // 7 kommentarer
Håller på att fixa egen advent ljus, hoppa...

Publicerat 2011-11-23 19:44:10

2011-11-23_19_41 (MMS)

Håller på att fixa egen advent ljus, hoppas att det kom bli bra :-).


Vardag // 0 kommentarer
Ska hämta det idag :-)

Publicerat 2011-11-23 11:59:40
Jag vet vit är lätt smutsigt men det passar till hallen så det får bli så fast dyna kan jag fixa nåt mörkare mönster tyg och sy så det kommer gå bra ändå :-).


Från Jysk 700 kr

Hem & inredning // 1 kommentarer
Vecka 31

Publicerat 2011-11-21 10:59:20

Det är så otroligt att jag är redan vecka 31, ofattbart.

Idag på morgon var jag hos mvc och allt såg bra ut men när vi pratade om graviditetspenning och jag berättade att jag har fått beslut men känner mig lite osäker om jag kommer klarar att jobba fram till slutet av december.
För jag skulle egentligen jobba i fredags till lördags men det blev inte så utan jag stannade hemma istället på grund av hade för ont höften och jag kunde nästan inte gå, känns verkligt jobbigt.

Jag trodde att denna gången skulle vara lätt som första när jag väntade Anton och så tyckte jag att 2 månader ledig innan förlossning var för långt tid och jag ångrade så därför bestämde jag mig att tar bara 1 månad ledig denna gången men det blev tyvärr inte samma som förra gången för jag har jobbigare nu.
På mvc tyckte att jag ska ändå försöka ringa till försäkringskassan och kolla om det finns möjligt att ändre vilket jag inte tror det kommer gå men att prova skadar inte.
Så jag har ringt dit idag och frågade men den som svarade kunde inte svara men har gett min mail adress till handläggare och så handläggare ska höra av sig om det finns möjligt att ändra eller så får jag ansökan om nytt igen.
Så jag kan sluta tidigare på jobbet än till slutet av dec men jag är lite oroligt att det kommer påverka min arbetsplats p.g.a allt blev för "sista minut" annars så de hann inte söka en ny vikarier så det kan leda till att de blir besviken på mig, vilket jag inte vill göra dem ännu mer besvärligt och rörligt med personal.

Fast jag kan inte precis säga just nu för det kanske ändå inte gå att ändra nåt för det är försent så jag får kämpa att komma till jobbet så gott jag kan.

Imorgon ska Anton äntligen till bvc på evigt sen och ska nog få sin spruta också så det blir jobbigt att se Anton ledsen och vi är medvetna att Anton väger inte så mycket så vi har frågat på bvc om tips hur vi kan få honom äta bättre när han inte vill alltid och det kommer jag få tips imorgon, hoppas på nåt bra tips i allafall :).
Men det är viktigaste att Anton mår bra annars och är glad mesta :-).

Ni alla få ha en bra dag, write soon..

Graviditet // 2 kommentarer
Inte bästa bild men...

Publicerat 2011-11-19 22:01:13

Vecka 30

Graviditet // 3 kommentarer
Vecka 30, snart 31

Publicerat 2011-11-18 09:02:00
Jag vet att jag är så dålig på att ta bilder på min mage, vad det beror på vet jag inte varför utan det blev bara så.
Men jag är stor nu, känns så tung, lätt anfådd, orka mest inte alltid, trööööttt och kan inte promenade långt utan bara kort för annars får jag ont i höften.

Det är lite olika när jag väntade Anton och nu känns det mer besvärligt, det beror på att Anton är lite mammig just nu och vill bara vara med mig så jag fick bära honom ibland fast oftast sade jag ifrån och sade att jag har ont och orkade inte så vi satt oss istället på soffa och mysa tillsammans.
Jag kan inte sitta på golvet längre för mage har blivit större och det blir ännu mer besvärligt att komma upp, hihi så därför soffa är bästa för oss att vara tillsammans.

Inte nåt särskilt inlägg just nu men ja att skriva nåt känns skönt för mig att kunna skriva vad jag vill :-).
Jag hoppas att jag hinner med att ta bild på min mage idag men vi får se.
Graviditet // 2 kommentarer
Glömde mobil

Publicerat 2011-11-15 10:37:48
Igår när jag åkte till jobbet och kom på att jag glömde mobil hemma och blev panik för tänk om det händer Anton nåt så de kan inte få tag i mig för jag glömde mobil hemma.
Det kändes inte bra men tur att jag fick låna textis på jobbet och ringde till NCC där Peter jobbar och bad dem meddelar honom att jag glömde mobil hemma för jag kan inte hans jobb mobil nr.
Så slipper Peter bli oroligt att jag inte svara men ärligt talat så känns det inte roligt att inte veta om allt är okej med Anton men tur så har det inte hänt nåt men känns inte bra att inte ha mobil.

Det var också tur att jag jobbade inte natt pass igår utan dagtid så jag får inte glömma ta med mobil idag när jag ska jobba natt pass :-).

I helgen har varit mysigt i Jönköping och att köra dit gick faktiskt jättebra, inte mycket trafik.
Jag tog med Anton till Jkpg utan Peter, han stannade hemma för jag vill han ska få vila och kopplar av någon gång ensam för det är mest han som tar hand om Anton än vad jag gör när jag jobbade.

Anton var så mammig i helgen och sade mamma mamma, inte tsp men jag förstod ändå att han sade det och jag har aldrig upplevt det för det har aldrig hänt annars så jag förstod att nytt plats känns helt nytt för honom så han förstod inte var han var.
Han hade svårt att sova också så jag fick bära honom tills han somnade, mysigt måste jag säga men det kan känns lite jobbigt att han vill jämt vara på mig så jag inte kunde äta lugn o ro och inte heller pratar så mycket med föräldrar för Anton vill vara med mig men jag lät honom att vara med mig.
Om jag ska vara ärligt så känns det mysigt att han vill vara med mig för det har annars aldrig hänt för han vill mest vara med pappa men på sistone har han började gå till mig och vill vara med mig än pappa, det beror nog på att jag var borta ganska mycket p.g.a jobbet.

Men när vi kom hem så var han inte mammig längre ;-D.

Här kommer lite bilder av helgen, Anton och Tuva (min systers dotter), som inte finns med bild men de lekte lite med varandra, kul se. :-).


Min son Anton // 3 kommentarer
Utvecklingssamtal på förskolan

Publicerat 2011-11-10 10:46:45

I tisdags var jag på förskolan och hade utvecklingssamtal om vår son och det var roligt nyheter och samtidigt gissa hur mycket stolt jag blev.
Ni kommer tycka att jag skryter väldigt mycket nu men jag kan inte låta bli när det gäller min son så jag är säker på alla mammor känner så för sina barn :-).

Jag fick veta olika positivt saker att Anton är jätte tidigt utveckling när det handlar om språk, teckenspråk så klart för han kan redan många tecken och det vet vi men kul att få veta från förskolan också.
När jag var där så satt Anton och leka med pyssel så tecknade han faktiskt mycket och sade gubbe, katt, bil och fluga som fanns i bild på pyssel, så himla kul att se för han gör så sällan här hemma.
De visade Antons pärm hur hans utveckling har varit och det fanns med bilder, Anton är mycket fokusera på en sak och leka lugn och ro som kanske har ärvt av sin pappa :-).
Han lärde otroligt snabbt och förstod vad det är, när man teckna en ny tecken så lär han direkt fast och kommer ihåg, bara när han är verkligt intresserad av och är väldigt visuell och att ha ögonkontakt är otroligt viktigt för honom att få beröm från oss när han har gjort nåt duktigt.
Han umgås mest med 3 årigar och 3 årigar är så intresserad av alfabetet så Anton hänger med dem också, är alltid glad och snäll pojke.
Han ser överallt och är så nyfiken på allt för han vill lära sig nya saker, förskollärare sade att de tycker Anton är en härligt pojke som vill ha ögonkontakt och pratar med dem, så mysigt :).

Jag blev faktiskt lite förvånade när de sade att han är alltid glad men inte när det gäller här hemma, haha men de sade att det beror på att när han kommer hem så känner han för trygg här hemma och vet var saker finns men på förskolan känns så otrygghet och spännande samtidigt så han blir så nyfiken, det stämmmer ju bra.

Jaa jag är såå stolt över honom och det är så himla skönt att vi kan nästan pratar med varandra och förstår.
Han kan säga ifrån när han inte vill eller vill och även säga vill ha mat, har bajsat, vill gå ut, vill ha napp, välling, gröt och sova.
Men jag minns hans första tecken var lampa som är vanligaste och han kunde redan vid 4-5 mån gammal sen kommer mer o mer olika tecken.

Anton, jag är så stolt över dig, min pojke...
Varje gång jag ser dig älskar jag dig bara
mer o mer, det tar aldrig slut, du är mitt allt
och även pappas, jag såg hur din pappas
ansikte uttryck att han älskar dig otroligt
mycket och kunde inte släppa dig i morse.
Så underbart säger jag bara.

Min son Anton // 6 kommentarer
Bebis kläder

Publicerat 2011-11-09 12:39:00

Jag är medlem i en grupp som finns i Facebook, där som säljer begagnade kläder eller oanvänd och jag fick syn på de bebis kläder som säljer alla för 200 kr, å det måste jag ha tänkte jag och så köpte jag dem :-).

Mode & skönhet // 6 kommentarer
Antons sovrum

Publicerat 2011-11-09 11:42:06
Vi planera nu att fixa Antons sov rum men det är inte lätt för jag har inte bra fantasi som kan gör rum till en härligt barnrum, därför googla jag för att få olika tips inspiration barnrum.
Jag har hittat några som jag gillar och nu har vi ju skaffat en jätte fin säng till Anton när jag vann hos tradera, nöjd men Anton har fortfarande svårt att sova i säng så vi lät honom sova i spjälsäng och när han somnade så flyttade vi honom till säng för vi vill så gärna han ska bli van att sova på säng än spjälsäng.

Nu har vi två mindre att tänker på, är säng och byrån.
Vi ska kolla efter tapet, golv, förvaringarlådor som leksaker kan ha i, hylla och nåt mer som jag bör tänker på??

Här kommer några exempel som jag gillar.

bildlänkar nr 1, 2, 3, 4, 5, 6

Jag har inte tänkt på att man kan gör nåt kul på klädskåp som på bild 1, tycker det är rätt häftigt att göra så.
Vi tänker skaffa plastgolv men jag vet inte vilka mönster eller färg vi ska tar, hmm??
Tapet får gärna bli randig, rutig, stjärnorna, små bokstäver eller en färg och vilka färg det ska bli så vill jag helst ha ljusblå, ljusgrå, ljusgrön men det beror på vilka förstås och ja jag vill ha ljusfärg.

Det beror på också vilka som passar ihop och annat som inte får blir för mycket eller se lustigt ut utan alla ska passar ihop så det blir en söt, häftigt barnsovrum ;-).

Hem & inredning // 1 kommentarer
Stress

Publicerat 2011-11-07 11:19:23

I går kväll var Anton inte lik men jag misstänkter att det beror på att han är lite snuvig så han kände irriterade och vill inte sova.
Han fick även en ny säng så jag var ganska oroligt hur det ska gå så jag sov inte bra i natt och Anton vaknade tidigt i morse ca kl 6 på morgon när vi brukar egentligen vaknar vid kl sju.
Så jag var väldigt väldigt trött efter har lämnat Anton på förskolan så tänkte jag vila lite stund max 20 min men jag somnade en timma och tänkte faaann nu måste jag skynda o fixa mig.

Blää med stress, nu måste jag gör i ordning och sticka till jobbet.
Vardag // 2 kommentarer
Lättad

Publicerat 2011-11-06 13:03:31
Igår kom jag äntligen hem från jobbet och idag är det mest tvätt, umgick med Anton och bakat äppelkaka, mums.

I fredags när jag åkte till jobbet var jag nervös för det var dags för mig att berätta för dem att jag kommer söka annan jobb under tiden när jag är mammaledig så de ska vara beredd.
När jag har berättat för en personal och hon förstod mig fullständigt men självklart blev ledsen för hon vill behålla mig kvar men respekterar mitt beslut, jag kände mig direkt lättad och nu hoppas jag på en ljus framtid.

Ärligt talat var det svårt att berätta för jag trivs så bra på jobbet men fel stad och fel arbetstider när jag kommer att ha två barn så kommer det inte funkar längre.
Jag och Peter har försökt hittat en lösning i halv år och har pratat mycket om det men det fanns ingen alternativ så det är bästa att söka en annan jobb men det kommer bli tufft för arbetsmarknad är inte så bra just nu men jag kan tyvärr inte fortsätta och jobba på mitt jobb när man ska få andra barn.

Det har varit också kämpigt i halv år att jobba i Göteborg när man har Anton och vi alla mådde inte så bra för det påverkade oss mycket så det leder till negativ stämning varje gång jag kommer hem för jag vet alltid hur mycket de saknar mig och hur mycket jag har missat Antons utveckling, inte kul alls.
Det känns som jag glider isär från dem när jag inte vill att det ska hända och så klart påverkar det Anton och Peter så därför känner jag mig lättad att jag har berättat för mitt arbetsplats hur min livet ser ut nu och det kan inte fortsätta så.
Jag måste ta familj första hand och försöka göra mitt bästa att söka annan jobb eller plugga, bara jag ska gör nåt och även är mer hemma med familj, för de är mitt livs viktigaste.

Jag vill gärna jobba dagtid men om det inte finns så mycket utan kvällstid så är det okej om det är nära område, t.ex Vänersborg, Uddevalla, Dalsland och Trollhättan.

Vi får se vad som händer men just nu längtar jag efter till slutet av december för då slutar jag jobba och då kan jag börjar se positivt fram att vara med min familj och ännu mer spännande när jag kommer se Antons reaktion när han ser hans lillebror, längtar dit och håller tummarna att det kommer gå bra för bebis, vår son :-).

Tankar & funderingar // 5 kommentarer
Hårfärg

Publicerat 2011-11-04 10:09:20
Jag är så himla sugen på att färga hår men jag har bestämt mig att jag vänta till nästa år istället för nu har jag ändå inte råd eller tid för det närmare till jul så vill jag heller handla julklappar och tyvärr betala tandläkare besök.
Jag fick tandvärk igår och det känns så obehagligt och svårt att äta så jag ringde och bokade en tid hos läkare, det blir nu på tisdag så det kommer inte bli billigt, suckar..

Men bättre få ta bort tandvärk än plåga fast än så länge är det inte så farligt, jag klarar mig.

Bild lånad från Lindas blogg, klicka på bild så kom ni dit.

Jag var inne hos Lindas blogg och såg hennes hårfärg, gillar väldigt mycket men passar det mig? Jag minns att jag hade nästan samma sån hårfärg när jag var ung och det passade mig toppen med mina gröna ögonen men nu är jag ju äldre så jag vet inte om det passar mig fortfarande, hihi.
Man kan alltid testa ändå och se om det passar mig annars får jag boka igen hos frisör och färga annan färg.

Ska jag prova det ändå eller vad tror ni?
Mode & skönhet // 5 kommentarer
Julprydnader

Publicerat 2011-11-03 20:02:58

Jag vet att jag är tokigt i jul och Peter kan tycka att jag är för mycket ibland, fniss. ;-). Men visst är de fina och mysigt.

Hem & inredning // 3 kommentarer
Jul

Publicerat 2011-11-01 11:00:05

De skulle bli fin i vårt kök fast jag vet att man kan inte ha vit tyg på stolen när man har småbarn men kan ha när gäster kommer ;-).
Gardin och tygstol hittade jag hos Jotex.se men ljus kommer jag inte ihåg var jag hittade det.

Hem & inredning // 5 kommentarer